Welke lampen zijn geschikt voor in de badkamer?

 

Het is een groeiende trend, steeds meer mensen vervangen hun verlichting in hun badkamer namelijk door led lampen. Deze led lampen zijn niet alleen beter voor het milieu maar ook energiezuinig en erg stijlvol. Het installeren van deze verlichting in de badkamer is aan een aantal regels verbonden,  zodat er goed met de elektriciteit wordt omgesprongen. In dit artikel leest u meer over verschillende verlichting die geschikt is voor sanitaire voorzieningen en een aantal tips voor het plaatsen van deze verlichting.

 

Waar moet u op letten?

Allereerst is het verstandig om te achterhalen welke verlichting geschikt is voor uw badkamer. Hierbij kunt u naar een aantal dingen kijken. Allereerst moet u nagaan welke lampen u precies wilt en kan vervangen. In het algemeen wordt laagspanning verlichting aanbevolen voor in de badkamer, dit is 12 volt, 24 volt, of 10 tot 30 volt led lampen. De reguliere lampen zijn minder geschikt tenzij deze worden geplaatst in een volledige waterdichte plek. Na het aansluiten van de verlichting, is het handig om de bekabeling van deze verlichting te controleren op waterdichtheid. Want water en licht gaan slecht samen.

 

Welke lampen zijn geschikt?

Er zijn een drie lampen welke geschikt zijn voor de badkamer namelijk: inbouw spots & armaturen, losse MR16 spots, led strips. Het belangrijkste is dat u voor laagspanning verlichting kiest. Hierbij kunt u altijd onderscheid maken tussen directe en indirect verlichting. Indirecte verlichting zorgt voor de basisverlichting van uw badkamer, terwijl directe verlichting kan zorgen voor extra licht op plekken waar u het nodig heeft. Dit kunnen bijvoorbeeld spiegels zijn of in laden zelf. Let hierbij wel op dat u niet al te hevige verlichting plaats, want dit kan een verblindend effect veroorzaken.

 

Zoals u hierboven al leest komt er veel bij kijken bij het kiezen en plaatsen van de juiste verlichting in uw badkamer. Bent u niet zo expert op het gebied van verlichting en badkamers, dan raden wij u aan een installateur te regelen. Wilt u meer weten over verlichting van badkamers of eventueel over het inrichten van badkamers? Neem dan eens een kijkje op Tegeldepot, een online winkel voor al uw badkamermeubels.

 

Post Author: ifonhof

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *